FMI a agreat in discutiile cu autoritatile romane plata TVA la incasare din ianuarie 2013, o serie de masuri pentru stimularea crearii de noi locuri de munca si amanarea coplatii in sistemul medical.

"As spune ca s-au incheiat cu succes negocierile cu partenerii nostri internationali - Comisia Europeana, FMI si Banca Mondiala - privind angajamentele asumate de Romania pentru cea de-a sasea revizie a acordului cu institutiile financiare internationale, respectiv modul cum ne-am indeplinit performantele economice si financiare la finele lunii iunie. De asemenea, scrisoarea de intentie, documentele negociate, prevad obiectivele pentru urmatoarea perioada de timp, deci trei luni, pana la 30 septembrie", a declarat sambata seara la incheierea discutiilor cu reprezentantii institutiilor internationale ministrul Finantelor, Florin Georgescu.

El a spus ca in cadrul negocierilor s-au asigurat sumele necesare pentru refacerea salariilor nominale ale functionarilor bugetari la nivelul din iunie 2010 si pentru plata sumelor "retinute necuvenit pensionarilor", corespunzator a sapte luni din acest an si a noua luni din anul care urmeaza.

De asemenea, in plan fiscal, s-au agreat masuri importante pentru stimularea mediului de afaceri, pentru crearea de locuri de munca si dezvoltarea inovarii tehnologice, scrie MEDIAFAX.

Totodata, plata TVA la incasare a fost agreata de institutiile internationale.

"Aceasta se va aplica efectiv, datorita necesitatii unor pregatiri metodologice, de la 1 ianuarie 2013. S-a agreat punerea in aplicare incepand cu octombrie a unui pachet de masuri privind stimularea crearii de noi locuri de munca si, de asemenea, incurajarea prin deductibilitate fiscala crescuta a cheltuielilor de cercetare si dezvoltare ale agentilor economici. Pe partea de cheltuieli bugetare s-au asigurat sume suplimentare la nivelul autoritatilor locale in vederea onorarii obligatiilor catre persoanele cu dizabilitati, precum si pentru plata arieratelor, respectiv datorii restante ale autoritatilor locale catre diversi furnizori si diversi creditori", a adaugat Georgescu.

Citeste si:
Economia Circulară și Tehnologia de Ultimă Generație. Cum își...
Economia Circulară și...

Ministrul a afirmat ca Romania s-a angajat ca pana la mijlocul lunii septembrie sa privatizeze, cu un investitor strategic, Oltchimul, "ceea ce va pune in valoare potentialul acestei unitati economice si al Arpechim din apropierea sa". Va urma, de asemenea, privatizarea a 15% din capitalul social al Transgaz.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.