Primul parc fotovoltaic din tara care vinde energie electrica statului a fost inaugurat la inceputul acestei lui in orasul Buzias.

Conform adevarul.ro, parcul ocupa o suprafata de 19.000 metri patrati si este compus din 3800 de panouri ce capteaza energia totala. Aceste panouri dezvolta o putere total de un megawatt, energie suficienta pentru a alimenta o mie de case. Costul total al acestui proiect s-a ridicat la 2 milioane de euro.

Lucian Perescu, directorul companiei care detine parcul, Constructim, a declarat ca motivul pentru care s-a ajuns la ideea unui asemenea parc este ca lumina solara constituie o sursa inepuizabila de energie.

"Am decis sa investim intr-un proiect cu puternic caracter ecologic, pentru ca lumina solara constituie o veritabila sursa inepuizabila de energie verde, disponibila pe scara larga, care in ciuda costurilor de productie mai ridicate implica mult mai putine riscuri decat energia nucleara", a declarat Perescu, potrivit adevarul.ro.

Energia electrica va ajunge la consumatori prin intermediul companiei Repower Furnizare Energie Electrica, singura societate care poate vinde energie celor de la ENEL Electrica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.