Seful misiunii FMI, Erik de Vrijer, a declarat, marti, ca este "putin ingrijorat" de impactul pe care il are situatia politica din Romania asupra economiei.

"Ca sa fim sinceri, suntem putin ingrijorati in legatura cu aceasta situatie si, de asemenea, de impactul pe care actuala situatie politica il are asupra economiei", a spus seful misiunii FMI la inceputul intalnirii sale cu presedintele interimar Antonescu.

El a salutat intentia oficialilor romani de a-si mentine angajamentele cu institutiile financiare, scrie MEDIAFAX.

"Actualele turbulente ingreuneaza economia, fapt care se reflecta in increderea investitorilor si in cursul de schimb care s-a depreciat, dar si in costurile de finantare a economiei si eventual si a cresterii", a adaugat seful misiunii FMI.

Erik de Vrijer a sustinut ca este foarte important ca guvernantii sa se concentreze pe obiectivele macroeconomice, "sa promoveze politica bugetara si cu reformele care sa determine o crestere economica mai rapida".

La inceputul discutiei, presedintele interimar, Crin Antonescu, subliniase ca actuala criza politica nu afecteaza discutiile cu delegatia FMI, BM si CE si nici angajamentele asumate de Romania, aratand insa ca, potrivit Constitutiei, el nu este seful Guvernului.

"Sunt presedintele in functie, presedinte interimar intr-o situatie politica speciala. Cred ca putem vorbi despre o criza politica, dar in primul rand aceasta criza politica nu influenteaza negocierea cu FMI si Banca Mondiala, pentru ca Guvernul are un program politic, are angajamente si viziune, iar criza politica care sper sa se termine la finalul acestei luni nu influenteaza, nu afecteaza aceasta discutie", a explicat Antonescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.