Statul elen ramane rapid fara bani, iar fara fonduri de la creditorii internationali nu va mai putea plati salariile, pensiile si ajutoarele sociale.

"Rezervele de bani sunt aproape zero. Este riscant de presupus pana cand vor ajunge, intrucat depinde intotdeuna de executia bugetara, venituri si cheltuieli. Dar suntem cu siguranta pe marginea prapastiei. Nu a fost virata transa pe care trebuia sa o primim si avem problema maturitatii pe 20 august a unor obligatiuni detinute de BCE", a spus Staikouras la postul de televiziune de stat NET, preluat de cotidianul The Guardian.

Partenerii europeni ai Greciei au promis ca statul elen va avea asigurata finantarea necesara inclusiv pentru luna august, cand trebuie sa rascumpere obligatiuni de 3,2 miliarde de euro aflate in portofoliul statului elen. Detaliile finantarii pentru Grecia nu au fost anuntate inca.

Potrivit unei surse guvernamentale citate de Wall Street Journal, liderii coalitiei de guvernamant din Grecia intentioneaza sa ceara prelungirea perioadei programului de ajutor financiar, sperand sa poata imparti pe mai multi ani reducerile de cheltuieli de 11,5 miliarde euro cerute de creditorii internationali, scrie MEDIAFAX.

Sursa guvernamentala citata a afirmat ca Grecia va incerca sa obtina o extindere cu doi ani a perioadei in care trebuie sa atinga tintele fiscale din pachetul de bailout, in timp ce va lucra la finalizarea noilor masuri de austeritate. Reprezentanti ai creditorilor Greciei au semnalat insa in ultima perioada ca o astfel de cerere nu va fi acceptata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.