Livrarile din anul 2011 si rezultatele partiale ale recensamantului au adus o crestere de 24% a stocului mediu de spatii de retail modern per mia de locuitori.
Suceava ramane in topul oraselor cu cel mai mare stoc de retail, inregistrand un stoc ponderat de 736 mp per mia de locuitori, de aproape 10 ori mai mare decat media tarii si de doua ori peste media Capitalei, de 307 mp per mia de locuitori. Urmatoarele orase in clasament sunt Arad, Constanta si Iasi, acesta din urma beneficiind in prezent de cinci centre comerciale moderne: Palas Mall, Iulius Mall, Felicia Shopping Center, Moldova Mall, Era Shopping Park (galeria comerciala), ceea ce inseamna aproximativ 366 mp per mia de locuitori, scrie Wall-Street.ro.

In partea inferioara a clasamentului se situeaza Drobeta Turnu Severin, Braila, Botosani, Tulcea si Giurgiu, ale caror stocuri de spatii comerciale moderne se situeaza in jurul pragului de 100 mp per mia de locuitori, in timp ce alte 13 resedinte de judet nu au in prezent niciun centru comercial modern, potrivit studiului DTZ Echinox.

Citeste intregul articol pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.