Potrivit datelor anuntate, vineri, de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, productia de grau din 2011 a fost de 5,7 milioane tone. Dar, anul trecut, fostul ministru Valeriu Tabara a anuntat o productie de 7,1 milioane de tone.

Intrebat de ziaristi cum explica faptul ca, anul trecut, Valeriu Tabara- la acea data ministru al Agriculturii, a anuntat o productie de grau de 7,1 milioane de tone, Constantin a spus ca statistica Ministerului Agriculturii arata ca, in 2012, productia a fost de 5,7 milioane tone.

"Daca a anuntat domnul Tabara 7 milioane de tone, inseamna ca 1,3 milioane de tone le-a bagat dansul in alta parte. Productia care exista in statisticile ministerului este de 5,7 milioane de tone de grau", a spus Constantin, citat de capital.ro.

Contactat telefonic, fostul ministru al agriculturii, Valeriu Tabara, a declarat:

Astia nu stiu nici sa citeasca dom'le, confunda cifrele si anii. Anul trecut s-au inregistrat 7,13 milioane de tone de grau, lucrul asta este cunoscut de toata lumea. In datele centralizate nu a fost inclusa si cantitatea recoltata de micii producatori, care lucreaza suprafete mici s care nu raporteaza nicaieri recolta. Ei bine, acestia cumuleaza cam un milion de tone pe an. De altfel, productia de 7,1 milioane de tone din 2012 apare si in datele de la Institutul National de Statistica, precum si in rapoartele transmise de Romania la FAO”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.