Cancelarul german a spus ca Bulgaria este un exemplu excelent pentru modul in care si-a controlat sistemul fiscal pentru a aface fata crizei.

Desi este in continuare cea mai saraca tara din UE si nu este mereu data ca exemplu, Merkel este de parere ca o perioada de austeritate este benefica pentru tarile care obisnuiau sa cheltuiasca mai mult decat produc apntru a-si asigura o crestere economica sustenabila.

In Bulgaria angajatii sectorului public sunt prost platiti, pensionarii se chinuie sa traiasca cu pensii mici si nu exista o autostrada care sa permita traversarea statului de la un capat la altul.

Dar acum Bulgaria are crestere economica si a doua cea mai mica datorie publica din UE, dupa Estonia. Deficitul bugetar este de doar 2% din PIB, desi impozitul pe venit este de doar 10%. Pe scurt, tara are un viitor, se arata in publicatia Bloomberg, potrivit evz.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.