Modificarea legislatiei muncii intr-o varianta favorabila sindicatelor urmeaza sa fie finalizata pana in octombrie.

Guvernul a stabilit impreuna cu federatiile si confederatiile un calendar al modificatii Codului.

"Pentru luna august este prevazut sa se stabileasca noile prevederi si sa se ceara avize de la forurile internationale", conform documentului denumit "Acord social". In luna septembrie se va face revizuirea proiectului, iar in luna octombrie este stabilit sa se realizeze adoptarea actelor normative agreate.

Noul cod al muncii se bazeaza pe „pactul social” din timpul guvernarii lui Adrian Nastase.

Se doreste reducerea perioadei de proba pentru salariatii necalificati la 10 zile lucratoare. Modificarile ar face ca angajatorul sa poata suspenda un contract de munca pe o perioada maxima de trei luni intr-un an iar contractul individual de munca pe durata determinata sa nu poata fi incheiat pe mai mult de cinci ani.

"Este posibil ca noua guvernare sa nu vrea modificarea legii, pentru ca in toate partidele sunt oameni care isi vad doar propriul interes. In acest caz, vom forta modificarea legislatiei printr-o initiativa populara", ne-a explicat Dumitru Costin, presedintele Blocului National Sindical, conform evz.

Citeste si Tarile in care angajatorii si salariatii platesc cele mai mari taxe pe munca


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.