Situatia financiara a Loteriei Romane "nu este deloc roza" si compania poate intra in procedura de insolventa, daca nu vor fi aplicate masuri de eficientizare a activitatii, a declarat directorul general al operatorului national de jocuri de noroc, Dan Alexandru Ghita.

Directorul acuza fostele conduceri ale companiei ca au facut achizitii supraevaluate si contracte paguboase cu un grup de companii elene, incheiate in 1992-1993 pentru zece ani si prelungite la expirarea perioadei initiale.

"Eu vin din mediul privat si m-am speriat cand am vazut documentele financiare ale companiei. Notiunea «eficienta» nu a existat in vocabularul fostelor conduceri ale Loteriei Romane, care s-au axat pe cheltuirea banilor, prin achizitii supraevaluate, si mai putin pe cresterea incasarilor companiei. In acest context, situatia financiara nu este deloc roza si fara masuri de eficientizare Loteria Romana poate intra in procedura de insolventa, dar este ultima varianta pe care o luam in calcul", a spus Ghita.

El a adaugat ca Loteria are o rata a profitului putin peste 8% si a catalogat-o drept slaba. Daca se coboara sub 5%, "putem sa-i punem lacat la usa", a spus Ghita, citat de mediafax.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.