Ambasadorul Frantei la Bucuresti, Philippe Gustin, a declarat ca societatile franceze care vor sa investeasca in Romania au nevoie de siguranta.

"Societatile franceze vizeaza in general dezvoltarea investitiilor lor in Romania. Pentru acest lucru, ele au nevoie de siguranta in ceea ce priveste viitorul, caci asa cum bine stiti, incertitudinea este dusmanul investitorilor", a afirmat ambasadorul Gustin in discursul sustinut la receptia cu ocazia Zilei Nationale a Frantei, la care participa premierul Victor Ponta si presedintele interimar Crin Antonescu.

Ambasadorul francez a aratat ca investitorii din tara sa au nevoie si de mana de lucru calificata si "in acest sens regreta neconcordanta care exista intre formarile pe care le ofera sistemul educativ si necesitatile reale ale pietei de munca", relateaza MEDIAFAX.

De asemenea, Gustin a aratat ca in cele patru luni de cand a preluat mandatul sau la Bucuresti a avut ocazia sa constate "realitatea cuplului franco-roman", iar "ceea ce face sarmul unui cuplu sunt diferentele".

"Si ca in orice cuplu, exista si momente bune si momente mai dificile si imi place sa credem ca suntem in prezent intr-o faza de imbunatatire (...) Dezvoltarea relatiilor economice dintre Franta si Romanai va reprezenta prioritatea mea. Fara dezvoltare economica, fara crestere, nu putem concepe cu seninatate si alte politici de cooperare bilaterala", a mai spus ambasadorul Frantei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.