Atentionarile transmise Guvernului de CE reprezinta doar "o abordare generala" a Comisiei fata de Romania privind implementarea Planului de absorbtie a fondurilor UE, sustine Executivul.

Intr-un comunicat in care incearca sa minimalizeze importanta observatiilor transmise de catre reprezentantii Comisiei Europene (CE), Guvernul arata ca informatiile din presa nu sunt decat "niste informatii uzuale" cu privire la contactele diplomatice curente pe care Reprezentanta Permanenta a Romaniei la Uniunea Europeana le are cu factorii responsabili din cadrul Comisiei Europene.

"Este regretabil ca anumiti functionari au transmis public aceste informatii cu caracter tehnic, informatii care fac parte din categoria secretului de serviciu si care pot dauna imaginii Romaniei, ele neavand caracter de decizie", arata Guvernul.

Informatiile prezentate acum de Guvern drept "secret de serviciu" erau caracterizate de premierul Victor Ponta drept "minciuni".

Comisia Europeana: Planul pentru fondurile europene a ESUAT

"Asa cum Ministerul Afacerilor Europene a anuntat deja, in mod transparent, in acest moment exista o misiune de audit in desfasurare, iar eventualele masuri vor fi anuntate public, la sfarsitul acestei actiuni. Totodata, reamintim ca premierul Victor Ponta impreuna cu ministrul Leonard Orban au anuntat inca din luna iunie faptul ca exista un pericol mare de suspendare a unor Axe din cadrul Programelor operationale, din cauza neregulilor descoperite de reprezentantii Comisiei Europene in activitatea fostei guvernari", precizeaza Guvernul.

Executivul mai arata ca ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, se afla in aceste zile la Bruxelles, "tocmai in ideea in care se fac eforturi deosebite pentru ca Romania sa fie cat mai putin afectata in acest domeniu", iar proiectele "sa mearga inainte pe cat posibil".

Citeste si:
Război Israel-Hamas/Ursula von der Leyen: „Aclamarea teroriștilor...
Război Israel-Hamas/Ursula...

CE isi pierde rabdarea: Autostrada Arad-Nadlac ramane fara bani europeni


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.