Reprezentantii patronatelor din panificatie l-au asigurat pe ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, ca pretul painii nu va fi majorat in perioada urmatoare.

"In aceasta dimineata am discutat cu presedintele Rompan, care m-a asigurat ca pretul painii nu va creste, indiferent de fluctuatiile de pret la grau", a afirmat Constantin intr-o conferinta de presa.

Presedintele Patronatului din Industria Panificatiei Rompan, Aurel Popescu, a declarat marti, la o intalnire cu presa, ca painea s-ar putea scumpi in luna august, daca brutarii nu vor absorbi cresterea de 20% a pretului la grau, relateaza jurnalul.ro.

Adriean Videanu a facut declaratii in aceasta directie joi dupa-amiaza.

"In ultimele saptamani, in toate regiunile agricole ale Romaniei s-a instalat seceta si productia este afectata in mod semnificativ. Exista riscul ca painea si produsele alimentare sa se scumpeasca semnificativ in perioada urmatoarea, lucru anuntat si de structurile patronale", adeclarat presedintele PDL Bucuresti, citat de hotnews.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.