Guvernatorul BNR este de parere ca in Romania a disparut capitalul romanesc, iar volatilitatea pietei descurajeaza investitiile cu capital strain.

"Tema principala este cresterea economica. Cum revine Romania la o crestere economica durabila, sustenabila, care ar fi conditiile. In mod cert, ca sa ai crestere economica trebuie sa creezi locuri de munca si sa iti creasca productivitatea", a declarat joi guvernatorul BNR Mugur Isarescu, citat de hotnews.ro.

"E clar ca Romania are o lipsa a economisirii si ne trebuie capital strain. Bineinteles ca am vrea sa fie capital romanesc, dar acest capital romanesc din pacate a disparut", a declarat Isarescu.

In aceste conditii, Isarescu crede ca fondurile europene sunt un motor de dezvoltare.

In privinta cursului valutar, Isarescu a explicat ca politica BNR de a mentine un curs "relativ de echilibru" a fost o abordare corecta.

"Nu degeaba plang exportatorii. Lor le trebuie mai degraba predictibilitate (decat un curs mai mare, n.r.). Daca vrei ca deprecierea sa duca la crestere economica prin exporturi trebuie sa tii cont si de structura economiei. Nu vad aceasta situatie in Romania, sincer", a precizat guvernatorul BNR, citat de gandul.info.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.