Constructia bugetului pe 2013 va include cu siguranta TVA de 9% la alimente, daca aceasta masura nu va fi implementata din acest an, a declarat luni ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

"Daca nu va fi in acest an, cu siguranta constructia bugetului pe 2013 va incepe cu un TVA redus", a spus Constantin, citat de MEDIAFAX.

El a afirmat ca masura pe care trebuie sa o aplice statul pentru a combate evaziunea este TVA redusa la produsele alimentare.

"Suntem in discutii, discutam zi de zi cu Ministerul de Finante si sper ca dupa misiunea Fondului Monetar International din data de 25 iulie sa putem sa prezentam un grafic foarte clar de implementare a TVA redus la produsele alimentare, de 9%. Eu personal imi doresc chiar din acest an, pe doua zone, morarit si panificatie, sa introducem acest TVA redus, pentru ca acolo este evaziunea cea mai mare in agricultura", a mai spus ministrul.

Constantin a afirmat in luna mai ca scaderea TVA la paine de la 24% la 9% nu va duce, poate, la diminuarea pretului, dar va micsora evaziunea ficala cu 15-20%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.