Rata anuala a inflatiei s-a plasat in iunie la 2,04%, dupa o scadere a preturilor cu 0,04% fata de luna mai, determinata de ieftinirea alimentelor, potrivit datelor anuntate de INS.

"In luna iunie 2012, fata de luna anterioara, preturile marfurilor alimentare si preturile marfurilor nealimentare au scazut cu 0,1%, in timp ce tarifele serviciilor au crescut cu 0,3%", se arata intr-un comunicat al INS, citat de MEDIAFAX.

Cea mai mare scadere de preturi la alimente, de peste 20%, a fost consemnata la cartofi, iar cea mai ampla majorare, de 6,5%, la fructe proaspete.

In luna mai rata anuala a inflatiei a coborat la 1,79%, nou minim istoric, cresterea preturilor de consum fata de aprilie fiind de 0,2%.

Banca Nationala a Romaniei prognozeaza pentru acest an o rata a inflatiei de 3,2%, tinta fiind de 3%, cu interval de variatie de plus/minus un punct procentual.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.