Germanul Klaus Regling, directorul Fondul European de Stabilitate Financiara (FESF, institutie temporara), va prelua conducerea viitorului Mecanism European de Stabilitate (MES).

Acest anunt face parte dintr-un ansamblu de nominalizari decise de ministrii de Finante din zona euro la incheierea unei reuniuni de opt ore la Bruxelles.

Klaus Regling, care conduce FESF, infiintat in primavara lui 2010, dupa declansarea crizei grecesti, era favorit, cu atat mai mult cu cat compatriotul sau Wolfgang Schaeuble, ministrul german de Finante, nu a obtinut preseditia Eurogrup.

Premierul luxemburghez Jean-Claude Juncker a fost reconfirmat, in cadrul aceleiasi reuniuni, la conducerea forumului ministrilor de Finante din zona euro, scrie MEDIAFAX.

MES, dotat cu un capital de 80 de miliarde de euro, va avea o capacitate de imprumut de 500 de miliarde. El urma sa devina operational luni, dar intrarea in vigoare a fost inarziata deorece tratatul fondator nu a fost ratificat de un numar suficient de state membre.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.