Business 1 Iulie 2012 10:24
CE a propus ca fondurile UE sa nu fie reduse in 2014-2020, inclusiv pentru Romania, a declarat Victor Ponta, prezent la consiliul de la Bruxelles.

Comisia Europeana (CE) a propus in reuniunea Consiliului European ca Romania si alte state membre sa nu aiba fonduri UE reduse in perioada 2014-2020.

Presedintele CE, Jose Manuel Barroso, a recomandat in acelasi timp autoritatilor de la Bucuresti sa creasca gradul de absorbtie a banilor comunitari, relateaza MEDIAFAX.

Discutii concrete pe aceasta tema vor avea loc in semestrul al doilea al acestui an, sub presedintia cipriota a Uniunii Europene, a declarat, joi seara, la Bruxelles, premierul Victor Ponta.

"O veste buna, care urmeaza sa se concretizeze in semestrul II, este discutia de principiu asupra cadrului financiar multianual 2014-2020, in care Romania si-a manifestat sustinerea fata de propunerea Comisiei, pe care o consideram avantajoasa (...) Asta inseamna ca Romania, in 2014-2020, nu va avea fonduri europene reduse, nici pe ceea ce priveste platile directe in politica agricola comuna, nici pe fondurile structurale si de coeziune, dar tine foarte mult de noi sa imbunatatim capacitatea de absorbtie a fondurilor europene si sa identificam in mod corect prioritatile pentru 2014-2020", a spus Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.