Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRC) a acordat peste doua milioane de numere noi pentru telefonia mobila. Companiile care au beneficiat de extinderea resurselor de numerotatie sunt Orange Romania, Telemobil si Cosmote Romanian Mobile Telecommunications (fosta CosmoRom), informeaza Mediafax.

Orange Romania si Telemobil, operatorul retelei Zapp, au solicitat cele mai multe numere. Astfel, resursele de numerotatie ale Orange Romania au fost suplimentate cu un milion de numere noi, pentru furnizarea de servicii de telefonie mobila in plan national. Pana in prezent, companiei i-au fost alocate zece milioane de numere nationale si 3.000 de numere Premium Rate.

In acelasi timp, ANRC a acordat companiei Telemobil dreptul de a utiliza inca un milion de numere pentru furnizarea de servicii de telefonie mobila in plan national. Compania dispune in prezent de doua milioane de numere pentru aceste servicii.

Referitor la Cosmote Romanian Mobile Telecommunications, compania a solicitat si a primit, in plus fata de resursele alocate anterior, 3.000 de numere non-geografice pentru servicii cu tarif special.

In afara acestor resurse de numerotatie, operatorul beneficiaza de doua milioane de numere pentru furnizarea de servicii de telefonie mobila si de 1.000 de numere pentru furnizarea de servicii de acces la retele de date si Internet.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.