Ceea ce acum 10 ani nu era decat un teren viran inconjurat de padure, a devenit astazi noua zona rezidentiala a Bucurestilor, ingloband un procentaj de circa 80% din totalul noilor constructii rezidentiale din intreaga capitala.

Este vorba de zona Pipera-Tunari. Dezvoltarea zonei pare sa nu se fi incheiat, in masura in care noi proiecte sunt anuntate in aceasta zona.

Proiecte care nu urmaresc doar constructia de vile, ci si de case mai ieftine sau de apartamente in blocuri, dupa cum arata un studiu al companiei Eurisko. Noile blocuri vor fi insa mult mai inalte decat cele construite in anii comunismului, iar apartamentele din ele vor fi mai mari si, fireste, mai scumpe.

Alte zone aflate la periferia orasului isi asteapta randul la dezvoltare. Una dintre acestea este Fundeni-Colentina unde va aparea primul mare cartier chinezesc din Romania. Pe de alta parte, si zonele din interiorul orasului au devenit interesante pentru investitori.

Desi zona Pipera - Tunari ramane favorita in ceea ce priveste dezvoltarea proiectelor imobiliare, noi proiecte sunt anuntate pentru anii viitori in alte zone ale Capitalei. Pe langa cele din comunele limitrofe Bucurestilor (Domnesti, Corbeanca, Pantelimon), noi constructii vor aparea si in interiorul orasului.

Potrivit companiei imobiliare Regatta, in Bucuresti vor fi construite peste 4.500 de locuinte in urmatorii ani. In zona centru-sud vor fi ridicate 2.000 de apartamente, 700 in zonele de centru si nord. Alte apartamente vor fi puse la punct in zona Jandarmeriei (200).

La intersectia Soselei Mihai Bravu cu Splaiul Unirii va fi amplasat primul ansamblu de locuinte in blocuri-turn din Romania.

Investitia care ar putea atinge suma de 150 milioane euro va fi dezvoltata de catre compania indiana Asmita. Pe un teren de 27.000 mp vor fi amplasate sapte cladiri ce vor avea intre 16 si 24 de etaje, cu 780 de apartamente cu una, doua sau trei camere. Pretul de achizitie porneste de la circa 1.000 euro/mp.

Compania Euro Habitat va dezvolta in zona Doamna Ghica un complex de 1.104 locuinte, proiectul avand o valoare cuprinsa intre 70 si 90 milioane euro.

Proiectul Planorama din zona Doamna Ghica presupune 4 cladiri-turn, construite in jurul unei piete de 2.000 metri patrati. Pe strada principala a noului complex, unde masinile nu vor avea acces, va fi construita o zona comerciala. Locatarii vor beneficia de un club, o piscina acoperita si o sala de fitness. Pretul locuintelor va incepe de la 33.380 euro, fara TVA, cat va costa o garsoniera.

Societatea Radox va construi in zona Corali - Straulesti sapte blocuri si 14 vile, in total 70 de locuinte, investitia situandu-se in jur de 12 milioane euro. Ansamblul rezidential va fi amplasat pe un teren cu suprafata de 18.500 de metri patrati, iar lucrarile vor fi incepute in 2006 si finalizate in 2007. Aceeasi societatea va construi in Domnesti, intre 10 si 15 case pe an, pe un teren de 40.000 metri patrati.

Compania Mundi Art Construct va construi un bloc de apartamente de lux in zona Piata Regina Maria. Blocul va avea 5 etaje, cu doua apartamente pe nivel. Pretul apartamentelor va varia in functie de suprafata, pretul pe metru patrat fiind estimat la 1.300 - 1.500 euro.

Pipera - Tunari continua sa se dezvolte in forta

Dezvoltarea zonei Pipera - Tunari a inceput odata cu proiectul Baneasa Residential Park in 1995, un proiect de 70 de vile. "In acel an, cand zona era la inceputul dezvoltarii sale, pretul terenurilor era foarte mic, variind intre 5 si 10 euro/mp. Acum preturile au atins un nivel de 150-200 euro/mp", explica Ciprian Hrisca, senior broker, departamentul Investitii si Terenuri din cadrul Eurisko. Aici s-au construit proiecte precum: North Star Mansion, Forest Park Villas, ansamblurile Impact, cele 3 dezvoltari ale Ibiza, Clima Systems, Baneasa Townhouses, Imperial Mansion, etc. Suprafetele vilelor construite in aceasta locatie variaza de la 100 mp pana la spatii generoase de 600 mp. Zona continua sa fie in continuare interesanta.

Intr-un studiu al companiei Regatta se arata ca in urmatorii ani in zona vor fi construi 150 apartamente. In ceea ce priveste constructia de vile, in zona Pipera-Voluntari, vor fi construite 1.500 de imobile in urmatorii trei ani. Analistii companiei Regatta spun ca 10 proiecte de parcuri rezidentiale sunt in constructie in zonele Soseaua Bucuresti - Ploiesti, Iancu Nicolae si Soseaua Pipera -Tunari. Grupul South Pacific va construi in Tunari, pe o suprafata de 3.6 hectare, 102 de vile, valoarea investitiei fiind de 17 milioane euro.

Vilele vor avea suprafete cuprinse intre 140 si 210 metri patrati, iar pretul va fi undeva in jur de 1.100 euro/mp. Suprafata terenului variaza intre 165 mp si 265 mp, inclusiv o gradina de cel putin 100 mp. In apropierea acestui proiect va fi construit altul care va cuprinde 90 de case aranjate in sir. Pretul locuintelor va fi de 90.000 - 100.000 euro, iar valoarea proiectului se va ridica la circa 12 milioane euro.

Primul cartier chinezesc din Romania

Chinezii care fac afaceri in Romania si-au concentrat activitatile comerciale in zona complexului Europa. In consecinta, pentru a fi in apropierea locului unde isi desfasoara activitatea au inchiriat apartamente in zona Colentina.

Din 2007 insa, pentru ei va fi construit, in zona Fundeni-Colentina-Dobroiesti, un cartier. Acesta se va intinde pe o suprafata de 80 de hectare. Pana in prezent, in infrastructura au fost investiti 4 milioane euro. Vor fi construite 12 blocuri cu 600 de apartamente. Acestea au suprafete cuprinse intre 145 si 290 mp, iar costul de vanzare pe mp va fi de 600 - 700 euro. Cetatenii chinezi pot achita, inca de acum, in rate aceste apartamente, astfel ca, la preluarea apartamentelor, sa aiba platita 40-50% din suma. Potrivit Violetei Lungu, director de comunicare la Niro Group, China Town Romania va fi construit dupa modelul cartierelor chinezesti din Sidney, Toronto si Dubai. China Town va fi deplin functional in 2008 si va cuprinde: zona rezidentiala, zona comerciala Dragonul Rosu si China Business Center - un turn de spatii de birouri inalt de 16 etaje.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.