Premierul Victor Ponta a decis revocarea lui Iulius Dan Plaveti din functia de presedinte al Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE).

In locul lui Plaveti a fost numit Niculae Havrilet, se arata intr-un comunicat al Guvernului Romaniei. Totodata, primul ministru a semnat decizia de numire a domnului Florin Pasa in functia de membru in Consiliul de administratie al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

Primul-ministru Victor Ponta a semnat si deciziile de acordare a calitatii de consilier onorific al Primului-ministru domnilor Ioan Dan Gheorghiu si Daniel Daianu. Deciziile Primului-ministru intra in vigoare la publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei.

Aceasta schimbare vine la o saptamana dupa demiterea vicepresedintelui ANRE, Petru Lificiu, din cauza unor declaratii "deranjante".

Vicepresedintele ANRE Petru Lificiu a fost demis pentru ca este "arogant"

De asemenea, demiterea lui Plaveti are loc cu putin timp inainte de aprobarea unui proiect de lege care prevede trecerea ANRE in subordinea Parlamentului, relateaza hotnews.ro.

Acest proiect ar urma, teoretic, sa fie aprobat saptamana viitoare de catre Senat. Daca proiectul va trece de Senat, care este camera decizionala, Parlamentul va fi acela care numeste conducerea Autoritatii si nu primul-ministru ca pana acum.

Romania risca sa ajunga in fata Curtii Europene de Justitie din cauza dependentei ANRE de deciziile politice. In urma acestor modificari, ANRE va trebui sa prezinte Parlamentului un raport de activitate care trebuie aproabat anual de cele doua camere.

Citeste si: 2012, un an mort pentru negocierile cu "baietii destepti" din piata energiei


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.