Business 3 Iunie 2012 10:39
Doua comisii din cadrul Parlamentului European au adoptat astazi opiniile lor cu privire la ACTA, ambele propunand respingerea Acordului.

Este vorba despre Comisia pentru Industrie, Cercetare si Energie (ITRE) si cea pentru Libertati civile, justiei si afaceri interne (LIBE) din cadrul Parlamentul European.

Ponta: Romania nu va ratifica tratatul ACTA

Opiniile ITRE si LIBE au constatat ca ACTA reprezinta un pericol real pentru drepturile fundamentale ale cetatenilor europeni in primul rand din cauza riscului ca furnizorii de acces internet sa fie nevoiti sa supravegheze activitatea online a clientilor in scopul identificarii de posibile incalcari ale dreptului de proprietate intelectuala.

In acest context, Ioan Enciu a subliniat ca "inteleg foarte bine necesitatea protejarii proprietatii intelectuale inclusiv in mediul online insa niciodata nu voi fi de acord ca aceasta sa se faca in dauna respectarii drepturilor fundamentale ale cetatenilor nostri precum dreptul la confidentialitate sau la protectia vietii private".

El a mai adaugat de asemenea ca "protestele masive impotriva ACTA au aratat in mod cat se poate de clar ca cetatenii europeni au inteles riscurile pe care acest acord le-ar putea introduce astfel ca noi, ca si reprezentanti ai acestora, nu putem decat sa respectam cerintele lor".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.