Persoanele fizice autorizate (PFA) si microintreprinderile care au o cifra de afaceri sub 65.000 de euro pe an au scapat de inregistrarea pentru TVA.

Premierul Victor Ponta a anuntat, miercuri, aprobarea de catre Executiv a proiectului de ordonanta de Cod Fiscal, care prevede, printre altele, scutirea de la plata TVA a PFA care castiga sub 65.000 de euro pe an, potrivit romanialibera.ro.

Prima ordonanta de urgenta indica faptul ca veniturile pana la 65.000 euro pe an obtinute din activitati independente, inclusiv din drepturi de autor sunt scutite de TVA.

Masura referitoare la majorarea plafonului de scutire are un impact favorabil asupra micilor intreprinzatori, avand ca efect simplificarea obligatiilor in materie de TVA ale persoanelor impozabile care realizeaza o cifra de afaceri anuala inferioara plafonului de 65.000 de euro, avand in vedere ca acestea nu mai au obligatia depunerii de deconturi de TVA", se precizeaza in expunerea de motive care insoteste ordonanta de urgenta.

„Consiliul UE a autorizat Romania sa majoreze plafonul de scutire pentru mici intreprinderi de la 35.000 la 65.000 de euro, la cursul de schimb al BNR valabil la data aderarii Romaniei la U.E, respectiv de la 119.000 lei la 220.000 lei", ca urmare a unei solicitari adresate de tara noastra Comisiei Europene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.