Thomas Cook-Nekermann a revenit pe litoralul romanesc dupa 6 ani de absenta, iar hotelierii spera sa aduca 5.000 de turisti germani vara aceasta in Romania.

Incepand cu 29 mai, in fiecare marti, pe aeroportul Mihail Kogalniceanu din Constanta vor ateriza cursele care ii vor aduce pe turistii nemti care si-au rezervat din timp vacanta la Saturn sau Mamaia. Anul acesta, Nekerman a decis sa-si cazeze turistii la 12 hoteluri de pe riviera romaneasca.

"Avem deja 3.500 de turisti inscrisi pentru vara aceasta, ne asteptam la un numar de 5.100 de turisti germani. Ne asteptam in termen de 5-6 ani sa aducem pe sezon aproximativ 50.000-60.000 de turisti straini", spune Alexander Wrede, reprezentantul Thomas Cook-Nekermann, citat de capital.ro.

Turistii straini sunt atrasi atat de hotelurile all-inclusive de la mare (chiar daca inca putine - doar trei, la inceput de sezon) , cat si, mai ales, de programul de croaziere si circuite, care vor dezvalui turistului din Europa Centrala frumusetile si oportunitatile unei tari de descoperit intr-o vacanta viitoare.

"O parte dintre hotelieri afirma ca sistemul all-inclusive nu renteaza pe Litoralul romanesc, insa", recunoaste Linica Stan, director THR Litoral, "sistemul all-inclusive reprezinta o tendinta mondiala si, mai devreme sau mai tarziu, Romania trebuie sa se alinieze".

De asemenea, turismul balnear (iar pe Litoral sunt doua statiuni - Eforie si Mangalia - cu traditie in cura balneara) incepe sa fie tot mai cautat, relateaza jurnalul.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.