Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Martin Harris, a declarat ca prin absorbtia fondurilor poate fi finantat un program de infrastructura, atat de necesar Romaniei.

"Am remarcat un efort important la Guvern sa ridice rata de absorbtie, dar evident ca aceasta nu este suficienta astazi si consider ca este prioritatea zero pentru Guvernul Romaniei sa faca fata acestei provocari. Este necesar sa fie luate masuri suplimentare pentru a ridica rata de absorbtie si cred ca este o experienta buna in Europa de Est, cea a Poloniei, iar Romania ar putea urma acest exemplu", a declarat ambasadorul britanic, conform HotNews.

Fondurile europene reprezinta pentru Romania si un avantaj prin care ar putea fi rezolvata si problema lipsei unei infrastructuri performante.

"Romania are un avantaj specific, o alocatie mare de fonduri europene. Noi nu avem asa ceva in Marea Britanie, dar aceasta alocatie dau un avantaj mare pentru Romania si in privinta competitivitatii. Lipsa de infrastructura este unul dintre dezavantajele Romaniei privind competitivitatea. Un program de infrastructura finantat de UE este si o sursa de locuri de munca, dar si de competivitate si o baza pentru cresterea economiei in viitor", a declarat ambasadorul Harris, potrivit gandul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.