Business 24 Mai 2012 11:23
Ministerul Agriculturii vrea sa opreasca dependenta agriculturii de vreme prin instalarea de sisteme de irignatii moderne.

De unde bani pentru un asemenea proiect? Din fondurile UE bineinteles, conform evz.ro. Comisia Europeana ar putea aproba finantarea unui program de investitii dedicat infrastructurii de irigatii si sursei de apa, potrivit lui Daniel Constantin, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Productia agricola va fi mai mica in 2012 din cauza secetei

"Practic, este pentru prima data in Romania cand vom avea un program special dedicat infrastructurii de irigatii si sursei de apa. Pana acum niciun alt stat membru nu a mai solicitat asa ceva, desi exista un mic precedent in Portugalia, dupa care vom fundamenta si noi cererea catre Comisia Europeana", a declarat seful MADR.

Constantin a subliniat ca in ultimii 22 de ani irigatiile au fost un subiect "fierbinte" pentru lumea agriculturii dar acesta ar fi cel mai mare proiect de investitii in aceasta privinta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.