Licitatia lansata de CNADNR pentru consultanta la reactualizarea studiului de fezabilitate aferent contractului de concesiune a tronsonului de autostrada Comarnic-Brasov a fost suspendata.

In baza documentelor depuse de parti, CNSC a admis cererea de suspendare a licitatiei.

La inceputul acestui an, Ministerul Transporturilor a anuntat ca va revizui studiul de fezabilitate a autostrazii Comarnic-Brasov, proiect abandonat in 2010, iar la inceputul lunii mai CNADNR a lansat licitatia, valoarea estimata a contractului fiind de 23,6 milioane lei, fara TVA, pentru o durata de 20 luni. Proiectul este finantat din bugetul de stat, scrie MEDIAFAX.

Consultantul va actualiza studiul de fezabilitate, va elabora analizele necesare, precum si documentatia de atribuire a contractului de concesiune si va recomanda structura financiara care va atrage oferte competitive din sectorul privat.

Totodata, castigatorul licitatiei va asigura asistenta tehnica, juridica si financiara in pregatirea, lansarea si atribuirea contractului de concesiune, precum si asistarea in etapa de inchidere financiara, si va intocmi documentatia aferenta contractului dintre sectorul privat si autoritatea contractanta.

Statul a mai incercat de doua ori sa construiasca autostrada Comarnic-Brasov, ultima tentativa avand loc in 2010, cand castigatorul licitatiei, asocierea Vinci (Franta)-Aktor (Grecia), a renuntat la contract.
Grupul elen Ellaktor, din care face parte compania Aktor, a anuntat ca a anulat contractul de constructie a autostrazii pentru ca statul roman nu a acceptat anumite clauze, situatie care a facut imposibila asigurarea finantarii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.