Business 15 Mai 2012 09:50
In urmatorii ani cererea de petrol va creste semnificativ, ca urmare a iesirii din criza a economiei mondiale, anunta specialistii FMI.

Aceasta este una dintre concluziile raportului "The Future of Oil: Geology vs. Technology" ("Viitorul petrolului: geologie vs. tehno­logie"), scrie adevarul.ro.

Acelasi raport avertizeaza ca pretul petrolului s-ar putea dubla in urmatorul deceniu, iar consumul va creste rapid incepand chiar cu acest an. In conditiile in care cererea creste si oferta este modesta, preturile nu pot decat sa creasca.

Cererea de titei se va accentua puternic, incepand chiar cu acest an, iar pre­tul titeiului, care in prezent se situeaza la 110-112 dolari pe baril in cazul petrolului Brent, s-ar putea dubla pana in 2022. Adica sa ajunga la circa 220 de dolari, daca vorbim despre o crestere spectaculoasa a economiei.

Expertii FMI estimeaza ca si in cazul unei evolutii economice mai modeste, pretul petrolui va creste, dar pana la un nivel de 180-200 de dolari pe baril.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.