Cresterea de preturi la gazele naturale pentru consumatorii casnici va incepe din a doua jumatate a anului 2013, pana in 2018, pentru a ajunge la media din Uniunea Europeana.
"Am convenit asupra etapei viitoare de ajustare la gazele naturale. S-au facut eforturile pentru evitarea impovararii consumatorilor casnici vulnerabili prin implementarea treptata a schimbarilor si mecanisme de protectie a consumatorilor casnici. Sunt necesare ajustari pentru eficientizarea resurselor si pentru productia energetica, a productiei de gaze, posibila numai daca se va liberaliza in urmatorii ani. Ajustarea va incepe in a doua parte 2013 pana in 2018. Vor exista masuri de protectie pentru consumatorii vulnerabili. Vrem ca pretul gazelor sa fi apropiat din pretul mediu din Europa, dar nu va ajunge la nivelul platit pentru importurile din Rusia", a afirmat Franks, potrivit realitatea.net.

Liberalizarea tarifelor se va aplica si energiei electrice va incepe, de asemenea, din 2013.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.