Business 6 Mai 2012 11:15
Guvernul USL isi propune "reanalizarea actualei strategii de privatizare a CFR Marfa dupa aplicarea testului investitorului privat si a testului vanzatorului privat in economia de piata" si lansarea licitatiei pentru realizarea liniei de metrou Sos.Alexandriei-Voluntari.

Conform documentului depus joi seara la Parlament, si citat de MEDIAFAX, Guvernul mai vrea "finalizarea lucrarilor de reabilitare a liniilor de cale ferata pe Coridorul IV Pan-European: linia CF Bucuresti-Constanta, sectiunile Bucuresti-Baneasa, Baneasa-Fetesti si Fetesti-Constanta si a lucrarilor de modernizare a instalatiilor de centralizare electrodinamica din 11 statii CF (prin dotare cu sisteme de centralizare electronica SEL ALCATEL); inceperea lucrarilor pe Coridorul IV Pan-European feroviar: tronsonul Coslariu-Sighisoara, sectiunea 2, si tronsonul Simeria-Coslariu, sectiunea 3.

  • Garile, urmatorul obiectiv pe lista Guvernului Ponta

Cabinetul mai are in program pregatirea si lansarea proiectelor de reabilitare a garilor feroviare cu finantare europeana: Satu Mare, Baia Mare, Miercurea Ciuc, Targu Mures, Targu-Jiu; pregatirea si lansarea proiectelor pentru realizarea Centurii feroviare a Municipiului Bucuresti; valorificarea activelor auxiliare neutilizate prin identificarea unor solutii alternative de exploatare a acestor active, in beneficiul cailor ferate; regandirea modului de alocare a subventiilor pentru sustinerea transportului feroviar de calatori pentru a elimina competitia neloiala cu transportul rutier.

Guvernul Ponta vrea sa lanseze si licitatiile pentru doua linii de metrou: Sos. Alexandriei – Rahova – Piata Unirii – Mosilor – Obor – Colentina –Voluntari si Laminorului – Gara Progresul, tronson Gara de Nord – Gara Progresul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.