Agentia de rating Standard & Poor's (S&P) a ridicat ratingul Greciei la "CCC", unul dintre cele mai slabe calificative din categoria "junk".

Agentia a scos astfel tara din default (treapta inferioara de clasificare) dupa ce guvernul de la Atena a efectuat cea mai mare restructurare de datorii de stat din istorie, scrie incomemagazine.ro.

"Desi restructurarea a atenuat presiunile de finantare pe termen scurt, gradul de indatorare al Greciei ramane ridicat", noteaza S&P intr-un comunicat . Perspectiva atribuita noului rating al statului elen este stabila, informeaza stirileprotv.ro. Anterior, ratingul Greciei dupa S&P era "SD", adica default selectiv.

S&P avertizeaza ca recesiunea si alegerile generale din 6 mai reprezinta riscuri fata de procesul de ajustare fiscala necesar pentru a continua scaderea datoriilor Greciei.

"Ratingul ar putea fi redus din nou, daca vom considera ca exista o probabilitate ridicata de restructurare dezordonata a datoriilor pe care le mai are Grecia catre creditorii privati", se spune in comunicatul transmis presei, citat de money.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.