Mariana Campeanu, ministrul nominalizat al Muncii in Cabinetul Ponta, a declarat in cadrul unei emisiuni tv ca salariile bugetarilor vor fi reintregite cu 15%, in timp ce pensionarilor le va fi restituit CAS-ul incasat ilegal.

Mai mult, spune ministrul, CAS-ul incasat ilegal pensionarilor va fi restituit. Deciziile vor fi luate in curand, spune Campeanu.

"Este cert si pot sa confirm ca vom reintregi salariile cu 15% si vom restitui pensionarilor banii care au fost opriti in mod abuziv prin contributia de sanatate care a fost calculata la intreaga pensie. Acest lucru pot sa confirm. Termenele, cum, cand, in transe egale, in doua-trei transe, asta se va stabili de urmatorul guvern, daca va fi validat de Parlament. Aceste lucruri se vor implini. Le-a anuntat si primul ministru. Modul de indeplinire va fi anuntat in programul de guvernare si pana luni nu mai este mult", a spus Campeanu, conform realitatea.net.

"Trebuie sa vedem cat reprezinta suma pe care urmeaza sa o dam, daca acopera sau nu si sa stabilim daca aceasta restituire se face asa cum am propus sau gasim o solutie mai buna. Daca vom gasi acei bani cu care se lauda acum vechiul guvern, cinci miliarde de euro, nu stiu unde sunt ascunse, o sa reanalizam problema si o sa o comunicam", a mai declarat Mariana Campeanu, conform MEDIAFAX.

Ministrul propus la Munca a aratat ca daca nu vor fi gasiti acei bani, "ne asteapta o rectificare bugetara pentru restituirea salariilor si cautarea surselor pentru restituirea sumelor de la asigurarile de sanatate". "Ceea ce va pot confirma este ca o vom face", a adaugat Campeanu.

Citeste si: Romania numara 730 mii de someri luna martie

Ea a mai spus ca trebuie gestionati corect banii Ministerului Muncii, astfel incat sa se asigure cat mai mult sprijin persoanelor defavorizate din Romania, in aceasta perioada de criza si a vorbit si despre gestionarea corecta a ratei somajului, in asa fel incat sa nu mai creasca.

"Daca in aceste sase luni e greu sa creezi locuri de munca pe un buget construit de altii, cel putin sa stopam declinul si sa stopam cresterea somajului", a a mai spus Campeanu.

Despre revenirea la indemnizatiile pentru mame la 85% din salariu, pentru doi ani, Mariana Campeanu a spus ca aceste masuri au fost prinse in programul de guvernare al USL. "Trebuie sa fie in atentia construirii noului buget, pentru ca aceste masuri pe care le-au afisat vechii guvernanti nu sunt prinse in bugetul pe care ei l-au construit", a declarat Campeanu.

Citeste si:
Banca Mondială propune 4 scenarii cu privire la pensiile de...
Banca Mondială propune 4...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.