Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei a decis sa mentina rata de politica monetara la 5,25% pe an, oprind seria de reduceri consecutive de dobanda inceputa in noiembrie anul trecut.

Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei a decis sa mentina rata de politica monetara la 5,25% pe an, oprind seria de reduceri consecutive de dobanda inceputa in noiembrie anul trecut, pozitie anticipata de analisti dupa caderea Guvernului Ungureanu, saptamana trecuta.

Totodata, conducerea BNR a decis mentinerea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor in lei si in valuta ale institutiilor de credit, la 15% si 20%, scrie MEDIAFAX.

Inainte de caderea Guvernului Ungureanu, analistii anticipau ca banca centrala va continua seria de reducere a dobanzii cu 0,25 puncte procentuale, inceputa in luna noiembrie a anului trecut.

Odata cu trecerea motiunii de cenzura si anuntul privind formarea guvernului de catre USL, sub conducerea lui Victor Ponta, majoritatea analistilor si-au schimbat prognozele si au mizat pe o decizie mai precauta a BNR, cel putin pana la instalarea viitorului cabinet.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.