Companiile se pregatesc pentru o Europa in doua viteze, cu strategii prin care sa profite de cresterea economica din nordul continentului si cu reduceri ale cheltuielilor in sudul afectat de recesiune, relateaza Reuters.

Pesimismul legat de vanzarile din Europa a fost o tema recurenta in randul companiilor americane si europene care au raportat rezultatele financiare aferente primului trimestru, in ultimele doua saptamani, scrie wall-street.ro.

In spatele cifrelor se afla o tendinta clara de bifurcare a economiei, respectiv redresare in Germania si tarile nordice, combinata cu noi scaderi ale vanzarilor in Italia, Spania, Grecia si Portugalia.

"Germania, Olanda, Marea Britanie si tarile nordice au avut performante destul de bune ale comenzilor, in timp ce sudul Europei este intr-o situatie mai dificila. Are loc o ruptura in privinta activitatilor economice", a declarat Keith Sherin, vicepresedinte si director Financiar la General Electric.

Citeste integral pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.