Facebook a raportat in premiera venituri in scadere, pentru primul trimestru al acestui an, semnal de incetinire a cresterii explozive de care s-a bucurat pana acum cea mai mare retea de socializare din lume, la cateva saptamani inainte de cea mai mare oferta publica initiala din industria IT.

Compania a aratat ca scaderea veniturilor a fost cauzata de trendurile sezoniere din advertising, transmite Reuters.

Unii analisti de pe Wall Street nu se asteptau la declin.

"A fost o franare mai rapida decat ne-am fi asteptat. Nu conteaza cum privesti problema: un declin atat de abrupt va fi motiv de ingrijorare pentru investitori pentru o companie perceputa a fi in crestere rapida, care cauta o valoare ridicata pe piata", comenteaza Brian Wieser, analist la Pivotal Research Group, conform MEDIAFAX.

Facebook vrea sa atraga circa 5 miliarde de dolari prin listarea la bursa, pregatind cea mai mare oferta publica initiala efectuata vreodata in industria IT, care i-ar putea asigura o capitalizare de pana la 100 miliarde de dolari.

Analistii considera ca investitorii se vor bate pe actiunile Facebook in cadrul ofertei publice initiale, insa semnalele negative privind incetinirea cresterii i-ar putea determina pe unii sa nu devina actionari pe termen lung.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.