Scaderea activitatii economice din sectorul privat al zonei euro s-a accentuat in aprilie dincolo de asteptarile analistilor, descurajand sperantele ca regiunea va iesi in curand din recesiune, dupa doua trimestre consecutive de contractie.

Scaderea comenzilor si cresterea somajului au fost resimtite atat in industria manufacturiera, cat si in sectorul serviciilor, potrivit datelor prezentate luni de compania de cercetare si informatii financiare Markit, citate de Wall-Street.

Sondajele efectuate lunar de Markit in randul firmelor si companiilor din statele zonei euro reflecta directia cresterii economice.

Indicele sectorului serviciilor din zona euro a scazut astfel in aprilie la minimul ultimilor cinci luni, sub estimarile analistilor contactati de Reuters, indicand contractia activitatii economice. In industria manufacturiera, sondajul a aratat ca luna aprilie a fost cea mai proasta din iunie 2009.

Citeste integral pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.