RCS & RDS cere public Antena Group acordul de a retransmite gratuit posturile Antena 1 si Antena 3 pe Digi.

RCS a declarat ca in conditiile grupul media ar fi cerut companiei de cablu o taxa anuala de peste 7 milioane de euro pentru retransmisia canalelor sale prin DTH.

"Antena Group a somat RCS & RDS sa inceteze difuzarea prin satelit a canalelor 'Antena', daca nu achita o taxa anuala de peste 7 milioane de euro. Data limita pentru cererea Antena Group era 20 aprilie 2012, ora 00.00", spun reprezentantii RCS & RDS.

La comunicatul citat este atasata totodata o scrisoare din partea Antena Group catre compania de cablu, datata 19 aprilie 2012, in care grupul media transmite ca "in cazul in care negocierile nu sunt finalizate pana la data de 20 aprilie 2012, inceteaza orice acord emis de companiile apartinand Grupului Intact pentru retransmiterea prin DTH de catre SC RCS & RDS a posturilor de televiziune Antena 1, Antena 2, Antena 3, Euforia Lifestyle TV si GSP TV".

Gadea despre RCS&RDS: "O decizie revoltatoare"

Este posibil pe viitor sa vedem implicarea CNA in conflict, din moment ce potrivit legislatiei audiovizuale, un operator de cablu trebuie sa aiba aprobarea Consiliului National al Audiovizualului (CNA) pentru modificarea grilei sale de programe.

"RCS ne-a facut o instiintare aseara (joi seara, n.r.) la ora 19.00, iar la ora 24.00 si-a modificat oferta scotand canalele Antena Group. Vom analiza aceasta situatie", a declarat vineri pentru MEDIAFAX Rasvan Popescu, presedintele CNA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.