O analiza a companiei de studii de piata si consultanta JATO Dynamics arata ca modelul Duster a fost, in 2011, cel mai bine vandut SUV cu dimensiuni reduse de pe piata europeana.

Conform analistilor JATO, clasa SUV-urilor compacte a inregistrat anul trecut cea mai mare crestere (+43,3%) prin comparatie cu celelalte segmente de piata.

Interesant este insa ca liderul absolut al segmentului de piata cu cea mai mare crestere din Europa este un vehicul romanesc - Dacia Duster, relateaza capital.ro.

SUV-ul compact produs la Mioveni a fost vandut anul trecut pe piata europeana in nu mai putin de 141.961 de unitati, in crestere cu 135% fata de 2010. Modelul Duster a depasit Nissan Juke, care a fost cumparat anul trecut de 106.461 de europeni.

SUV Bentley? BMW Seria 3? Mai bine Dacia Duster!

Pe pozitia a treia a clasamentului vanzarilor din segmentul SUV-urilor compacte si crossoverelor se afla, conform JATO Dynamics, un fost lider, Suzuki SX4, cu doar 35.499 unitati. Locurile urmatoare sunt ocupate de Fiat Sedici, Suzuki Jimny, Toyota Urban Cruiser, Daihatsu Terios si Ssangyong Korando.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.