Te dor degele de la tastat, gatul de la pozitia anevoioasa pe care o ai la computer, ochii sau coatele? Afla care sunt solutiile pentru durerile secolului 21.

  • Durere de gat cauzata de trimiterea mesajelor text

Aceasta este de obicei cauzata de folosirea excesiva a smartphone-urilor si a tabletelor. Datorita popularitatii mesajelor text printre tineri, durerea este mai des intalnita in randul adolescentilor si tinerilor adulti, scrie Wall-Street.ro.

Solutia

Schimba-ti frecvent pozitia atunci cand tastezi pe mobil/tableta. Ia pauze dese, roteste-ti gatul si lipeste-ti urechile de umeri, spune Hayden. De asemenea, poti pur si simplu sa tii device-ul mai sus astfel incat sa nu te uiti doar in jos.

  • Durerea cauzata de monitoare

Luminile fluorescente venind de deasupra, unghiul monitorului si font-urile de mici dimensiuni pot contribui la durere de ochi si abilitate mai redusa de “a focusa” privirea pe obiecte care se afla in apropierea ta.

Solutii: Ia pauze regulate

Pe langa pauzele regulate pe care trebuie sa le faci, foloseste si mici trucuri. Acolo unde este posibil, inchide luminile din tavan si foloseste lampi de birou cu lumina calda, mai putin puternica. De asemenea, incearca ca privirea sa se plaseze in partea superioara a ecranului astfel incat sa privesti la 10 grade in jos spre el. Ajusteaza marimea fontului astfel incat sa poti lectura usor.

Citeste integral pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.