Mogulul media Rupert Murdoch, presedinte si director executiv al companiei News Corporation, vrea sa isi extinda imperiul si in Bulgaria, deoarece, potrivit specialistilor, Europa de est reprezinta un taram mult mai fertil pentru investitii decat piata vestica, unde sumele provenite din publicitate cresc destul de lent. Potrivit publicatiei "The Independent", News Corporation ar planui sa cheltuiasca, prin filiala sa, Balkan News Corporation, 50 milioane de euro pentru infiintarea unor companii de publicitate care sa se ocupe de marketingul outdoor si radio.

Pe de alta parte, pentru Bulgaria, specialistii prognozeaza in acest an o crestere a PIB de 5%, adica de doua ori mai mult fata de cresterea produsului intern brut in Marea Britanie si de cinci ori mai mult decat in statele din zona euro. "The Independent" mai sustine ca in Europa de Est multe produse media fac parte din conglomerate industriale fara sa exploateze la maximum piata bunurilor de consum, aflata in crestere, si profiturile pe care le aduce in materie de publicitate.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.