Privatizarea Postei Romane se va incheia la finele acestui an sau in primele luni ale anului 2012, nu in iunie 2011, asa cum s-a convenit in urma discutiilor cu FMI, termenul avansat initial fiind unul nerealist.

Privatizarea Postei Romane se va incheia la finele acestui an sau in primele luni ale anului 2012, nu in iunie 2011, asa cum s-a convenit in urma discutiilor cu FMI, termenul avansat initial fiind unul nerealist, a declarat, joi, ministrul Comunicatiilor, Razvan Mustea, intr-o conferinta de presa.

"Posta Romana este cel mai mare angajator si o companie foarte importanta pentru statul roman, unde detine 75% din capitalul social. Nu sunt de acord cu privatizarea operatorului postal cu orice pret si in orice conditii. Vrem sa identificam un investitor serios pentru Posta Romana. Dupa incheierea acestui proces, statul va ramane majoritar, cu 51% din capital", a spus Mustea, conform MEDIAFAX.

Celalalt actionar al Postei este Fondul Proprietatea, care detine 25% din capital.

Mustea a adaugat ca privatizarea companiei va incepe cu selectarea unui consultant juridic, demers care se va incheia in cel mult o luna, urmat de alegerea unui consultant de privatizare.

"Privatizarea operatorului postal se va incheia in 5-8 luni. Prin urmare, sper ca pana la finele acestui an sau in primele luni ale anului 2013 sa incheiem acest proces", a spus Mustea, care a adaugat ca mai multe companii de profil s-au aratat interesate de Posta, printre care se numara si operatorul postal national din Belgia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.