In trei judete ale tarii, fiecare locuitor are de dat peste patru salarii la banca. Vezi care sunt regiunile Romaniei cu un grad de indatorare peste medie.

Constanta, Cluj, si Bihor ocupa, in ordine, primele trei locuri in ceea ce priveste raportul dintre salariul mediu si creditele/ cap de locuitor in timp ce Giurgiu, Dambovita si Teleorman se afla la polul opus, scrie capital.

Potrivit datelor BNR si INS analizate de Capital, fiecare constantean ar avea de dat cate 6.779 de lei la banca in conditiile in care salariul mediu in judet era de 1.487 de lei la finele anului trecut.

Imediat dupa Constanta, cu 7.358 de lei pe cap de locuitor dar si cu un salariu mediu mai mare vine judetul Cluj iar pe locul trei se situeaza judetul Bihor.

In calcul nu a fost inclus Bucurestiul, localitate in care sunt inregistrate cu credite un numar important de persoane din alte regiuni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.