Premierul Mihai Razvan Ungureanu a spus liderilor sindicali ca este preocupat de recuperarea salariala in sectorul bugetar, dar ca nu lanseaza promisiuni in acest sens, ci doar o speranta care se poate materializa in functie de evolutia economiei.

El i-a asigurat ca stie ca anii de greutati sociale si financiare au grevat asupra modului in care societatea arata astazi si ca reprezentantii Guvernului si cei ai sindicatelor "servesc aceleasi interese", respectiv pentru o salarizare mai buna si infiintare de locuri de munca.

Premierul Ungureanu i-a invitat pentru marti, la sediul Guvernului, pe liderii confederatii sindicale, cu propunerea de "revitalizare" a dialogului dintre Guvern si societatea civila si stabilirea unui program de colaborare.

El a avut anterior o discutie pe aceeasi tema si cu reprezentanti ai unor organizatii neguvernamentale, scrie MEDIAFAX.

Dupa reducerea salariilor cu 25% in iulie 2010, bugetarii au beneficiat anul trecut de o majorare salariala cu 15%, iar pentru refacerea completa a veniturilor initiale ar mai fi necesara o crestere cu circa 16%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.