Licenta televiziunii OTV a fost injumatatita din nou, pentru ca televiziunea difuzeaza continuu publicitate politica la Partidul Poporului Dan Diaconescu, in afara perioadei de campanie electorala.

Astfel, postul mai poate emite doar pana la 4 iulie.

Sanctiunea - cea mai severa din istoria Consiliului National al Audiovizualului (CNA) - a fost propusa de Ioan Onisei, vicepresedintele CNA, si a fost adoptata cu unanimitate de voturi, scrie MEDIAFAX.

De asemenea, sanctiunea a vizat mai multe emisiuni difuzate pe OTV in perioada 29 martie - 8 aprilie. In aceasta perioada, pe OTV au fost transmise, sub diferite forme, mesaje de publicitate politica pentru "viitorul presedinte al Romaniei" Dan Diaconescu, dar si la formatiunea politica pe care acesta o conduce - Partidul Poporului.

Citeste si: "Senzational": Televiziunea OTV a intrat in faliment

Decizia de sanctionare a OTV cu injumatatirea perioadei licentei televiziunii a fost aplicata in baza articolului 95 din Legea audiovizualului.

Licenta audiovizuala a OTV ar fi expirat pe 28 septembrie 2012, dupa ce, pe 27 martie, CNA hotarase deja injumatatirea licentei OTV (care ar fi expirat in mod normal pe 1 aprilie 2013). Astfel, in urma noii injumatatiri a licentei, televiziunea lui Dan Diaconescu mai poate emite pana pe 4 iulie, dupa cum au spus membrii CNA.

Prezenta, marti, la sedinta CNA, Andra Oprea, avocata OTV, a spus ca CNA a aplicat deja sanctiunea maxima posibila potrivit legislatiei audiovizualului, fapt pentru care ar trebui ca istoricul televiziunii sa fie luat de la capat, asa cum se intampla, de exemplu, in cazul permisului de conducere.

"Sunt perfect de acord cu ce spune doamna avocat. Dupa ce ajungeti la zero, reveniti pentru permis", i-a raspuns Valentin-Alexandru Jucan, membru al CNA. El a atras atentia ca permisul auto poate fi retras, in anumite cazuri, permanent.

"Aseara, domnul Dan Diaconescu spunea ca sediul partidului se afla in sediul televiziunii OTV, clar si explicit, ceea ce este mai mult decat are nevoie un CNA pentru a-si da seama ce se intampla intr-o televiziune", a mai spus Jucan, vorbind si despre "mita electorala" promisa de partidul lui Dan Diaconescu potentialilor alegatori. "Este un scenariu SF care apeleaza la credulitatea oamenilor. Cel mai grav mi este faptul ca in demersurile domnului Dan Diaconescu sunt adusi copii minori. Ati vazut cum strigau «Jos Basescu!» (intr-o transmisiune in direct din orasele in care Dan Diaconescu s-a intalnit cu sustinatorii sai, n.r). Nici nu cred ca au ei cunostinta de asa ceva", a spus Jucan. "Statul de drept nu este respectat, copiii sunt adusi si impinsi in fata, oamenii sunt manipulati", a mai spus Jucan.

Citeste si:
Dan Diaconescu, reținut de poliție. Fostul patron OTV este acuzat...
Dan Diaconescu, reținut de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.