Seful Camerei de Comert Bucuresti, Sorin-Petre Dimitriu, a fost retinut de Directia Nationala Anticoruptie, fiind acuzat de santaj si abuz in serviciu.

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie efectueaza acte de urmarire penala fata de urmatorii inculpati :

Dumitru Sorin Petre,
presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti si vicepresedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de constituire a unui grup infractional organizat, opt infractiuni de santaj in forma continuata, trei infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor.

Mihut Gabriel Dan, director general al Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de constituire a unui grup infractional organizat, opt infractiuni de santaj in forma continuata, trei infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor;

Dumitru Gabriela, consilier al presedintelui Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti, in sarcina careia s-au retinut infractiunile de constituire a unui grup infractional organizat, opt infractiuni de santaj in forma continuata.

  • Care este firul evenimentelor?

Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori au rezultat urmatoarele:

"In perioada iunie 2010 - martie 2012, in calitate de presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti, inculpatul Dimitriu Sorin-Petre, in asociere cu alte persoane cu functii de conducere in cadrul aceleiasi institutii, intre care Mihut Gabriel-Dan, director general al CCIB si Dumitriu Gabriela, consilier al presedintelui CCIB, au constrans opt angajati ai institutiei, prin amenintarea cu incetarea contractului de munca, sa dea lunar o suma de bani cuprinsa intre 30% - 70% din valoarea drepturilor salariale cuvenite, precum si sa semneze, lunar, un inscris intitulat „contract de sponsorizare” cu institutia, avand ca obiect aceste sume de bani. Pana in prezent s-a stabilit ca sumele retinute nejustificat totalizeaza peste 300.000 lei.", se precizeaza intr-un comunicat oficial.

Citeste si:
Florin Cîţu, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, acuzaţi de abuz în...
Florin Cîţu, Vlad Voiculescu...

In cazul a trei dintre salariatii care au solicitat plata integrala a drepturilor banesti cuvenite, conducerea CCIB a procedat la desfacerea contractelor de munca, fara a invoca un motiv plauzibil.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.