La nivel national, preturile cerute pentru apartamentele noi si vechi au crescut usor in luna martie, insa in Capitala, trendul a ramas descendent, preturile locuintelor atingan un nou prag minim, de 1.145 euro/mp, potrivit portalului imobiliare.ro.

Indicele imobiliare.ro pentru Bucuresti indica pentru luna martie o valoare medie de 1.145 euro/mp util pentru apartamentele noi si vechi, in scadere cu 0,3% fata de luna precedenta.

"Se atinge astfel astfel un nou prag minim al preturilor apartamentelor inregistrat la nivelul Bucurestiului, de la inceputul crizei incoace. Tendinta de scadere a fost resimtita doar pe segmentul apartamentelor noi, pretul mediu solicitat pentru apartamentele vechi inregistrand o crestere usoara", spun reprezentantii imobiliare.ro.

Pretul mediu cerut pentru apartamentele noi din Bucuresti a ajuns in luna martie la valoarea de 1.321 euro/mp util, in scadere cu 1,3% fata de februarie, cand valoarea medie a unui metru patrat util era de 1.338 euro. In comparatie cu martie 2011, pretul mediu cerut pentru apartamentele noi din Capitala este cu 0,7% mai mic.

Pentru apartamentele vechi din Capitala, luna martie a adus deasemenea, modificari de preturi insa, intr-un sens complet diferit. Valoarea Indicelui imobiliare.ro pentru aceasta categorie de apartamente a ajuns la 1.073 euro/mp de suprafata utila, cu 0,6% mai mult decat in luna precedenta si cu 2,5% mai putin decat in aceeasi perioada a anului trecut.

  • Cum au evoluat preturile locuintelor din tara
Valoarea medie a Indicelui national imobiliare.ro pentru luna martie, 1003 euro/mp util, este cu 17 euro/mp util (1,7%) mai mare decat cea din luna februarie, indicele pretului mediu solicitat pentru apartamentele din Romania depasind din nou pragul de 1000 euro/mp. Fata de aceeasi luna a anului trecut, la nivel national, preturile apartamentelor sunt in prezent cu 3,8% mai mici.

"In ultimele treizeci de zile, cea mai mare scadere de pret s-a inregistrat in Ploiesti, iar cea mai mare crestere la Cluj-Napoca. Preturile apartamentelor vor mai cunoaste oscilatii in acest an, fiind foarte sensibile la semnalele economice, dar si politice. Astfel, modificari legislative cu impact asupra economiei sau adoptarea unor masuri ce vizeaza cresterea veniturilor populatiei, ca reducerea CAS de pilda, vor avea un impact si asupra preturilor locuintelor", a declarat Adrian Erimescu, directorul general imobiliare.ro.

In Cluj-Napoca,
dupa o scadere de 0,8, respectiv 0,6% inregistrata in primele doua luni ale anului, in martie, preturile apartamentelor au crescut cu 0,6%. Astfel, Indicele imobiliare.ro pentru Cluj-Napoca pentru luna martie are o valoare medie de 940 euro/mp util. Valoarea actuala este cu 5% mai mica decat cea inregistrata in urma cu 12 luni, aceasta fiind cea mai mare diferenta la nivel de oras inregistrata in tara.

In Timisoara
, martie este prima luna din acest an in care preturile medii solicitate pentru apartamente au inregistrat o scadere. Este vorba despre o contractie de 1%, tonul fiind dat de evolutia segmentului nou, potrivit portalului. Valoarea Indicelui imobiliare.ro inregistrata pentru cea de-a doua luna a anului, 813 euro/mp util, este cu doar 1,9% mai mica decat cea inregistrata in urma cu 12 luni.

Citeste si:
Protestul transportatorilor continuă. Manifestanții au spus că...
Protestul transportatorilor...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.