Investitiile in actiuni au disparut anul trecut dintre preferintele superbogatilor lumii, persoane cu averi de peste 100 milioane de dolari, realocarile din portofolii inclinand in principal catre obligatiuni, bani cash si aur.

Averea superbogatilor este distribuita, in medie, in proportie de 23% in proprietati, cate 21% in actiuni si obligatiuni, 15% in conturi bancare la vedere, cate 3% in aur si valute, respectiv 2% in marfuri si materii prime.

Restul de 12% figureaza la alte destinatii. Pe de alta parte, 7% dintre milionarii intervievati declara ca au redus anul trecut ponderea actiunilor in portofolii, preferand realocarea averii catre alte tipuri de active, scrie stirileprotv.ro.

Astfel, 65% dintre respondenti afirma ca si-au crescut in 2011 detinerile de obligatiuni, titlurile fiind urmate in preferintele investitorilor de bani cash (60%), aur (47%), valute (23%), proprietati (19%) si marfuri (10%).

  • Superbogatii, atenti cu averile lor

Investitorii sunt tot mai atenti la modul in care isi conserva averea, trend care a inceput in urma crizei financiare din 2008-2009. Superbogatii se concentreaza pe reducerea riscului, cresterea transparentei investitiilor si imbunatatirea lichiditatii, informeaza wall-street.ro.

Astfel, in randul obligatiunilor sunt vizate in principal titlurile de stat cu maturitate lunga emise de SUA, Germania sau Marea Britanie, percepute printre cele mai sigure investitii, alaturi de depozitele din conturile curente si aurul.

Studiul mai releva ca 36% dintre bogatii Europei sunt pesimisti in privinta sanselor de crestere a averii, iar principalele temeri privind siguranta banilor variaza de la rasturnarea ostila a guvernului in Rusia si razboi in Orientul Mijlociu la inflatie in India sau, pentru milionarii din Singapore, perpetuarea crizei financiare mondiale.

Numarul persoanelor cu averi mai mari de 100 milioane de dolari a crescut anul trecut la 63.000, averea totala a acestora fiind estimata la aproape 40.000 miliarde de dolari, potrivit raportului Knight Frank si Citi Private Bank.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.