In anul 2011 s-a inregistrat o crestere de 18% pe piata locurilor de munca, comparativ cu 2010, este rezultatul unui studiu dat publicitatii de site-ul de recrutare bestjobs.ro.

De asemenea, anul 2012 anunta o crestere cel putin echivalenta cu cea de anul trecut, cu mai multe joburi in domenii precum Vanzari/Servicii, IT si Inginerie. Printre domeniile in care se anunta intentii de angajare regasim si segmentele Finante, Marketing si Sanatate.

Procentul de angajatori care anticipeaza o crestere a volumului total de angajari este de 38%. La nivel national, 33% dintre angajatori sustin ca nu estimeaza modificari in volumul lor de angajare, iar 29% dintre ei prevad o reducere a angajarilor de personal, fata de anul trecut.

Cele mai optimiste perspective de angajare sunt raportate de angajatorii din Bucuresti, Timisoara si Cluj Napoca. Iasi, Brasov si Sibiu sunt alte locatii in care vor fi mai multe posturi disponibile in acest an, fata de 2011, recrutarile la nivel national nu se vor limita insa doar la orasele mentionate.

In prezent pe siteul BestJobs.ro sunt active peste 16.000 posturi, in cadrul a peste 6.000 anunturi.

  • Top orase

Bucuresti
Timisoara
Cluj Napoca
Brasov
Iasi

  • Top domenii

Servicii
Vanzari
IT / Telecom
Finante
Inginerie

Potrivit sondajului de opinie adresat specialistilor HR, intentiile de angajare in randul companiilor din Romania sunt in crestere fata de anul trecut.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.