Compania Plus Discount, membra a grupului german de distributie Tengelmann, va inaugura, la data de 14 noiembrie, al doilea magazin in Bucuresti, a declarat, joi, in cadrul unei conferinte de presa, directorul general al firmei, Uwe Klostermann. Domnia sa a precizat ca, in urmatoarele luni, reteaua de magazine Plus va ajunge la 15 unitati, pentru ca, in patru ani, sa se extinda la un total de peste 120 de magazine in Romania. Potrivit oficialilor companiei, programul de investitii pentru piata romaneasca pana la sfarsitul anului 2006 este estimata la 200 milioane.

Centrele comerciale vor oferi spre vanzare aproximativ 1.000 de articole - alimente de baza, dar si produse nealimentare. Aproximativ 80% din produsele comercializate provin de pe piata autohtona, a specificat Klostermann. Directorul general a mai adaugat ca, pe piata germana, cota magazinelor de discount este de 40-45%, procent vizat si in Romania pana la finalul anului 2009.

Magazinele Plus au o suprafata aproximativa de 1.500 metri patrati, din care 1.200 reprezinta spatiul de vanzare, 300 metri patrati - suprafata de depozitare, si dispun de 70-100 locuri de parcare. Fiecare magazin presupune o investitie de aproximativ 1,5 milioane de euro.

Mentionam ca grupul Tengelmann este prezent in 16 tari, detinand peste 7.300 de magazine. Cifra de afaceri pentru anul 2004 a fost de 26,8 miliarde de euro. Romania este cea de-a noua tara in care grupul german desfasoara activitati prin intermediul diviziei Plus.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.