Agentia Nationala de Administrare Fiscala va declansa actiunile de control in cazul marilor averi, cu scopul impozitarii, odata cu prelucrarea declaratiei de venit pe anul trecut.

Aceste declaratii trebuie depuse cel tarziu la 25 mai, prin intermediul unei directii al carei personal a fost limitat la 50 posturi, scrie MEDIAFAX.

Actiunile de control vor fi initiate in baza deciziei din decembrie 2010 a Guvernului, conform careia persoanele fizice ale caror venituri reale depasesc cu cel putin 50.000 lei sumele declarate vor plati un impozit de 16% aplicat la diferenta dintre cele doua valori.

Infiintarea departamentului care sa verifice persoanele cu mari averi a fost insa autorizata de Guvern abia la jumatatea anului 2011, cu o schema de personal limitata la 50 posturi, fara sa fie anuntata si o data concreta de incepere a actiunilor de control.

Un document guvernamental releva insa ca aceste verificari vor fi declansate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) in perioada imediat urmatoare, odata cu prelucrarea declaratiei de venit pe anul trecut care trebuie depusa de persoanele fizice pana cel tarziu la 25 mai 2012.

"Incepand cu anul 2012, odata cu prelucrarea declaratiei de venit pentru anul 2011, agentia fiscala intentioneaza sa demareze controlul mai amplu al conformarii persoanelor fizice. Departamentul pentru Afaceri Fiscale al Fondului Monetar International a recomandat ANAF abordarea intr-o maniera specifica a segmentului de contribuabili persoane fizice cu averi mari, in cadrul strategiilor de asigurare a conformarii fiscale, precum si utilizarea metodelor de control indirect pentru completarea tehnicilor de control folosite in prezent, in scopul identificarii veniturilor nedeclarate si contracararii metodelor utilizate de contribuabili pentru a ascunde veniturile", se arata in document


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.