BERD pregateste investitii de 400-500 milioane euro pe an in Romania in urmatorii trei ani, principalele arii de interes fiind mentinerea stabilitatii sectorului financiar, stimularea creditului catre economie, eficienta energetica si dezvoltarea pietelor de capital.

Consiliul Director al Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a adoptat o noua strategie pe trei ani pentru Romania, care vizeaza ca obiectiv general dezvoltarea economiei si abordarea provocarilor inca prezente ale tranzitiei, potrivit unui comunicat transmis marti de institutie.

"BERD continua sa sustina Romania in implementarea reformelor necesare, prin investitii si dialog cu guvernul roman. Estimam ca vom investi anual in Romania aproximativ 400-500 milioane euro in urmatorii trei ani, avand ca obiectiv sprijinirea dezvoltarii economiei Romaniei", a declarat in comunicat Jean Marc Peterschmitt, director executiv BERD pentru Europa Centrala si de Sud-Est, conform MEDIAFAX.

BERD a alocat de la inceputul activitatii in Romania peste 5,5 miliarde euro proiectelor din tara, mobilizand investitii suplimentare de aproape 10 miliarde euro, se mai spune in comunicat.


Strategia arata ca, in pofida unei reveniri economice modeste in 2011, datorata unei recolte bogate si exporturilor, perspectivele macroeconomice pe termen scurt ale Romaniei raman incerte, pe fondul crizei din zona euro si turbulentelor de pe pietele mondiale.

Totodata, BERD noteaza ca Romania are un potential puternic de crestere economica pe termen lung.

"Prin activitatea sa in Romania, BERD va dezvolta in urmatorii ani proiecte ce vor ajuta tara sa mentina stabilitatea in sectorul financiar, vor facilita fluxul de credite pentru sectorul economiei reale prin linii de creditare dedicate intreprinderilor mici si mijlocii (IMM-uri) si investitiilor in eficienta energetica si vor contribui la dezvoltarea pietelor locale de capital", se spune in comunicat.

Citeste si:
Cum să iei cele mai bune decizii atunci când investești pe piețele...
Cum să iei cele mai bune...

Citeste si Bate vant de investitii: Romania, in topul tarilor atractive pentru energia eoliana


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.